Νέα

To έργο InCommon και η εργαλειοθήκη για την υποστήριξη της Κλίμακας Πολιτισμικής Ιδιότητας των μεταναστριών

Ο πολιτισμός είναι ένα κοινό αγαθό που κτίζεται με τη συμμετοχή όλων των μελών μιας κοινότητας. Το να συμμετέχεις  στον πολιτισμό σημαίνει να συμμετέχεις στην κοινότητα, να έχεις φωνή και να είσαι μέρος της. H Εργαλειοθήκη του InCommon (InCommon Toolbox παρέχει τα υλικά για την εφαρμογή μιας επιτυχημένης πορείας  για την κοινωνική ένταξη και την ενεργό συμμετοχή του πολίτη μέσω της συμμετοχής στην κουλτούρα των μεταναστριών, των υπηκόων τρίτων χωρών και των προσφυγισσών στην ΕΕ.
Περισσότερα

Παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου InCommon

Ο Εκπαιδευτικός οργανισμός ΔΗΜΗΤΡΑ παρουσίασε στις εγκαταστάσεις του στη Λάρισα,  με μεγάλη επιτυχία, τα αποτελέσματα του Έργου InCommon, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης,. Στην εκδήλωση εκπροσωπήθηκε και ο Δήμος Λαρισαίων.
Περισσότερα

Δες αν είσαι δικαιούχος των 600€ με το Voucher Επιστημόνων - Ελεύθερων επαγγελματιών

VOUCHER 600€ Επιστημόνων – Ελεύθερων επαγγελματιών Με μια εξουσιοδότηση ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΔΗΜΗΤΡΑ αναλαμβάνει όλη την γραφειοκρατική διαδικασία για λογαριασμό σας. Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε την διαδικασία ή συμπληρώστε την Αίτηση Συμμετοχής    Δικηγόροι, λογιστές, οικονομολόγοι και σύμβουλοι επιχειρήσεων, αρχιτέκτονες, μηχανικοί, ερευνητές,  εκπαιδευτές, εκπαιδευτικοί, γιατροί, οδοντίατροι, επαγγελματίες υγείας, επαγγελματίες φύλαξης και φροντίδας παιδιών Επικοινώνησε μαζί μας σήμερα!  Οι  475 Κωδικοί Δραστηριότητας (ΚΑΔ) που ωφελούνται από το VOUCHER 600€ επιστημόνων – ελεύθερων επαγγελματιών    Δείτε αναλυτικά: 
Περισσότερα

«Πρόσκληση για την προμήθεια Ψηφιακού Υλικού Τ.Π.Ε. θα χρησιμοποιηθεί για την υλοποίηση, με την μέθοδο της τηλεκατάρτισης, εκπαιδευτικών ενοτήτων της ενέργειας Β1

«Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την προμήθεια Ψηφιακού Υλικού Τ.Π.Ε. θα χρησιμοποιηθεί για την υλοποίηση, με την μέθοδο της τηλεκατάρτισης, εκπαιδευτικών ενοτήτων της ενέργειας Β1 «Συνεχιζόμενη Επαγγελματική Κατάρτιση» της Πράξης «ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΡΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ EGF/2018/003 EL/ Attica publishing», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Παγκοσμιοποίησης, σε εφαρμογή του άρθρου 118 του ν.4412/2016 (Α'147)
Περισσότερα

«Πρόσκληση για την ανάθεση υπηρεσιών Ψηφιοποίησης εκπαιδευτικού υλικού που θα χρησιμοποιηθεί για την υλοποίηση, με την μέθοδο της τηλεκατάρτισης, εκπαιδευτικών ενοτήτων της ενέργειας Β1

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την ανάθεση υπηρεσιών Ψηφιοποίησης εκπαιδευτικού υλικού που θα χρησιμοποιηθεί για την υλοποίηση, με την μέθοδο της τηλεκατάρτισης, εκπαιδευτικών ενοτήτων της ενέργειας Β1 «Συνεχιζόμενη Επαγγελματική Κατάρτιση» της Πράξης «ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΡΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ EGF/2018/003 EL/ Attica publishing», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Παγκοσμιοποίησης, σε εφαρμογή του άρθρου 118 του ν.4412/2016 (Α'147).
Περισσότερα

EnterSchoolMind: Το έργο που αναπτύσσει την επιχειρηματική νοοτροπία των δασκάλων και παιδιών του δημοτικού.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αξιολόγησε την ικανότητα επιχειρηματικότητας ως μία από τις βασικές ικανότητες που απαιτούνται για την προσωπική ανάπτυξη, την κοινωνική ένταξη, την ενεργό συμμετοχή των πολιτών και την απασχόληση. Το επιχειρηματικό πνεύμα συμβάλλει στην αειφόρο ανάπτυξη σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο και στην κοινωνική συνοχή. Το έργο EnterSchoolMind απευθύνεται στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής νοοτροπίας των μαθητών στα δημοτικά σχολεία της Κύπρου, της Ελλάδας και της Μεγάλης Βρετανίας. Αυξάνοντας την κατανόηση της σπουδαιότητας των επιχειρηματικών δεξιοτήτων από τους δασκάλους και εξοπλίζοντας τους με εργαλεία υποστήριξης, αναμένεται ότι με τη σειρά τους θα αναπτύξουν τις δεξιότητες των μαθητών που σχετίζονται με το επιχειρηματικό πνεύμα, το οποίο θεωρείται ότι βοηθάει στην ανάληψη ευθυνών και πρωτοβουλιών.
Περισσότερα