BARISTA Βασικό Επίπεδο

Εάν ενδιαφέρεστε να ενημερωθείτε για το Προχωρημένο Επίπεδο πατήστε εδώ

Επόμενο προγραμματισμένο πρόγραμμα: 7, 8, 15 και 16 Σεπτεμβρίου και ώρες 15:00 - 20:00

Tο πρόγραμμα καλύπτει ένα μεγάλο εύρος γνώσεων, από την καλλιέργεια του καφέ και τις διάφορες τεχνικές κατασκευής του έως τον πιο ποιοτικό τρόπο σερβιρίσματός του.

Απευθύνεται

Σε εργαζόμενους στον χώρο του καφέ – μπάρ, σε σπουδαστές & αποφοίτους των τουριστικών σχολών που θέλουν να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους και να εμβαθύνουν σε νέες δεξιότητες - τεχνικές και σε νέους που επιθυμούν να ενταχθούν δυναμικά στον συγκεκριμένο χώρο αλλά και σε οποιαδήποτε ξενοδοχειακή - τουριστική ή επισιτιστική μονάδα και να αποδείξουν την αξία τους με τον πιο αποτελεσματικό και έγκυρο τρόπο.

Στόχος

Στόχος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι, να αποκομίσουν οι συμμετέχοντες τόσο θεωρητικές γνώσεις όσο και πρακτική τεχνογνωσία για την παρασκευή των σωστών ροφημάτων αλλά και των αναγκών στην σύγχρονη καφετέρια.

ΒΑΣΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ/ Διάρκεια 20 ώρες

Θεωρητικό σκέλος

  • Ιστορία του καφέ
  • Το καφεόδεντρο (γενικά)
  • Ανατομία του καρπού
  • Ποικιλίες καφέ
  • Τρόποι επεξεργασίας
  • Μέθοδοι καβουρντίσματος
  • Άλεσμα και μύλοι αλέσεως
  • Καθαρισμός μηχανής Espresso
  • Συμβουλές ανοίγματος επιχείρησης
  • Διαχείριση Café

Πρακτικό σκέλος

  • Ελληνικός
  • Nescafe
  • Espresso/ Cappuccino
  • Εξυπηρέτηση Πελατών
  • Speed Training

Οφέλη

Ο εκπαιδευόμενος θα είναι σε θέση να:

  • Γνωρίζει τις βασικές αρχές καλλιέργειας και επεξεργασίας καφέ
  • Χειρίζεται τα βασικά εργαλεία και μηχανήματα παρασκευής ροφημάτων
  • Θα έχει αποκτήσει εξειδικευμένες τεχνικές γνώσεις και δεξιότητες και θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί με επιτυχία και συνέπεια στον χώρο του cafe-bar 

Στους συμμετέχοντες του σεμιναρίου θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Πιστοποιημένο Κε.Δι.Βι.Μ. 2 «ΔΗΜΗΤΡΑ» 

Κόστος συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 150,00 €

Εκπαιδευτές

Λάρισα

Ο κος Μπέλλης Ιωάννης  έχει πολύχρονη εμπειρία στους χώρους εστίασης έχοντας εργαστεί ως barista και head barista σε καταστήματα στην πόλη της Λάρισας. Είναι πιστοποιημένος  barista από την SCAE (Speciality Coffee Association of Europe) έχοντας λάβει τις πιστοποιήσεις  scae Βarista skill foundation Barista intermediate Barista professional Barista brewing skill foundation Barista brewing intermediate Barista brewing professional Barista sensory skill foundation, Roasting skill foundation Introduction to coffee, Κατοχος του scae coffee diploma και του scae green coffee foundation.Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στην εταιρία  DE-TOX ως υπεύθυνος παραγωγής, οργάνωσης και ελέγχου των καταστημάτων

Βόλος

Ο κύριος Μάριος Γκιάτης είναι Barista και Mixologist. Από το 2002 εργάζεται στο χώρο της εστίασης. Έχει περάσει από αρκετά γνωστά καφέ - μπαρ του Βόλου, ως head Barista και Bartender. Έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια που αφορούν τον καφέ και ασχολείται ενεργά με μοριακή γαστρονομία. Από το 2015 διαθέτει την δική του επιχείρηση, Ojo coffee and more, με δύο πλέον καταστήματα, όπου ακολουθεί το τρίτο κύμα καφέ με μοναδικής προέλευσης φρέσκους καφέδες, εφαρμόζοντας τις νέες τεχνικές παρασκευής.  Ο κύριος Γκιάτης διαχειρίζεται επίσης το Gentle Bar Catering.

Δήλωση Συμμετοχής

Κατεβάστε την Δήλωση Συμμετοχής ΕΔΩ  και αποστείλλετέ την με email στο plus@dimitra.gr 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας:

Λάρισα: Τηλ. 2410 554026, οδός Παλαιολόγου 19 (πλατεία ΟΣΕ) Υπεύθυνη κα Κορδελά Ελευθερία.

Βόλος: Τηλ. 24210 38333, οδός Φερρών 65, Υπεύθυνος κος Τσουτσουλάκης Δημήτριος