BARISTA

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα σας μυήσει στον υπέροχο κόσμο του καφέ. Θέλετε να γνωρίσετε το λόγο που κάνει τον καφέ τόσο ιδιαίτερο, διαφορετικό και ελκυστικό; Είστε στο σωστό πρόγραμμα. 

Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν και στην τέχνη του Latte art που είναι η μέθοδος που φτιάχνουμε καφέ, ρίχνοντας αφρόγαλα στον espresso με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργήσουμε διαφορετικά σχέδια στην επιφάνεια του. Μπορεί επίσης να δημιουργηθεί ή «στολιστεί» απλά σχεδιάζοντας ελαφρά στην επιφάνεια του αφρόγαλα. Το να καταφέρεις να φτιάξεις έναν καλό espresso είναι τέχνη, το να δημιουργήσεις ενδιαφέροντα και ιδιαίτερα μοτίβα στην κρέμα του espresso θεωρείται δεξιοτεχνία και καλλιτεχνία.

Έναρξη τμήματος 15 Ιανουαρίου - Διάρκεια 20 ώρες

Απευθύνεται

Σε εργαζόμενους στον χώρο του καφέ – μπάρ, σε σπουδαστές & αποφοίτους των τουριστικών σχολών που θέλουν να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους και να εμβαθύνουν σε νέες δεξιότητες - τεχνικές και σε νέους που επιθυμούν να εργαστούν αποτελεσματικά στον χώρο αυτό. 

Στόχος

Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι, να αποκομίσουν οι συμμετέχοντες τόσο θεωρητικές γνώσεις όσο και πρακτική τεχνογνωσία για την παρασκευή των σωστών ροφημάτων καφέ αλλά και των αναγκών στην σύγχρονη καφετέρια.

Τα οφέλη σας

  • Ο εκπαιδευτικός οργανισμός "ΔΗΜΗΤΡΑ" διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο και οργανωμένο επαγγελματικό εργαστήριο, διασφαλίζοντας στους εκπαιδευόμενους, ευχάριστη και ποιοτικά ανώτερη κατάρτιση.
  • Συμμετοχή σε σενάρια πραγματικών καταστάσεων (case studies)
  • Με το πέρας του σεμιναρίου οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν αποκτήσει εξειδικευμένες τεχνκές γνώσεις και δεξιότητες και θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν με επιτυχία και συνέπεια στον χώρο του cafe-bar,
  • Όλα τα αναλώσιμα προϊόντα του Εργαστηρίου  προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ.
  • Στους συμμετέχοντες του σεμιναρίου θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Πιστοποιημένο Κε.Δι.Βι.Μ. 2 «ΔΗΜΗΤΡΑ» 
  • Ολιγομελή τμήματα για την καλύτερη παρακολούθηση των συμμετεχόντων

Θεματικές ενότητες

Θεωρητικό σκέλος

  • Ιστορία του καφέ
  • Το καφεόδεντρο (γενικά)
  • Ανατομία του καρπού
  • Ποικιλίες καφέ
  • Τρόποι επεξεργασίας
  • Μέθοδοι καβουρντίσματος
  • Άλεσμα και μύλοι αλέσεως
  • Καθαρισμός μηχανής Espresso
  • Συμβουλές ανοίγματος επιχείρησης
  • Διαχείριση Café

Πρακτικό σκέλος

  • Ελληνικός
  • Φίλτρου
  • Espresso/ Cappuccino
  • Εξυπηρέτηση Πελατών
  • Speed Training

Κόστος συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 150,00 €

Εκπαιδευτής

Μπέλλης Γιάννης

Ο Μπέλλης Ιωάννης  έχει πολύχρονη εμπειρία στους χώρους εστίασης έχοντας εργαστεί ως barista και head barista σε καταστήματα στην πόλη της Λάρισας. Είναι πιστοποιημένος  barista από την SCAE (Speciality Coffee Association of Europe) έχοντας λάβει τις πιστοποιήσεις  SCAE barista level 1 Skill foundation , SCAE barista  level 2 Intermediate καθώς και SCAE barista  level 3 Professional. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στην εταιρία  DE-TOX ως υπεύθυνος παραγωγής, οργάνωσης και ελέγχου των καταστημάτων

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας:

Λάρισα: Τηλ. 2410 554026, e-mail plus@dimitra.gr  οδός Παλαιολόγου 19 (πλατεία ΟΣΕ) Υπεύθυνη κα Κορδελά Ελευθερία.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος