Οροφοκόμος

... Ο τομέας της οροφοκομίας είναι ο πιο κρίσιμος, όσον αφορά στην καθαριότητα και στην υγιεινή σε μια ξενοδοχειακή μονάδα. Η καθαριότητα, τόσο των δωματίων όσο και των κοινόχρηστων χώρων ενός ξενοδοχείου, συμβάλλει σε πολύ μεγάλο βαθμό στην ικανοποίηση των πελατών, που είναι και ο στόχος κάθε επιχείρησης

Στο χώρο της οροφοκομίας, το κυρίαρχο στοιχείο που θα κάνει κάποιον να ξεχωρίσει, είναι οι γνώσεις και οι ικανότητές του σε συνδυασμό με την άψογη επικοινωνία με τους πελάτες, την κατανόηση αυτών αλλά και την ευχάριστη προσωπικότητα...

Έναρξη τμήματος

Τρίτη 12 Ιουνίου - Διάρκεια 40 ώρες 

Απευθύνεται

Σε όσους επιθυμούν να ξεκινήσουν την καριέρα τους στον τομέα της οροφοκομίας, επιθυμώντας να εργαστούν σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που λειτουργούν τόσο σε αστικά κέντρα όσο και σε τόπους θερινών ή χειμερινών διακοπών καθώς και σε έμπειρους επαγγελματίες, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν τις γνώσεις που έχουν αποκτήσει με την πάροδο του χρόνου στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

Στόχος

Στόχος του σεμιναρίου να αποκτήσει εκπαιδευόμενος τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις προκειμένου να είναι σε θέση να εκπληρώσει τα καθήκοντά του στο τμήμα ορόφων μιας ξενοδοχειακής μονάδας.

Τα οφέλη σας

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου ο εκπαιδευόμενος θα είναι σε θέση:

  • Να γνωρίζει τις βασικές αρχές οροφοκομίας,
  • να κατανοεί το ρόλο και την σημασία του τμήματος των ορόφων στην ξενοδοχειακή επιχείρηση,
  • να γνωρίζει τις βασικές αρχές Επιχειρησιακής Επικοινωνίας,
  • να ξεχωρίζει τους βασικούς τύπους δωματίων ενός ξενοδοχείου καθώς και τα βασικά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους,
  • να τηρεί τα πρότυπα και τις προδιαγραφές καθαριότητας δωματίου ξενοδοχείου,
  • να εφαρμόζει τους γενικούς και ειδικούς κανόνες στρωσίματος του κρεβατιού,
  • να αναγνωρίζει τον εξοπλισμό καθαριότητας και να επιλέγει τον κατάλληλο ανάλογα με την εργασία που εκτελεί
  • να γνωρίζει και να τηρεί τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας,
  • να γνωρίζει και να αναφέρει τις διαφορετικές καταστάσεις δωματίων που μπορεί να συναντήσει σε ένα ξενοδοχείο,
  • να τηρεί στοιχειώδεις αρχές διακόσμησης ενός δωματίου ξενοδοχείου,
  • να κατέχει τις βασικές γνώσεις λειτουργίας των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού στους ορόφους και στα δωμάτια των πελατών,
  • να εφαρμόζει τις βασικές αρχές εξυπηρέτησης πελατών,
  • να γνωρίζει και να μεριμνά για την τήρηση των βασικών κανόνων ασφάλειας ενός ξενοδοχείου.

Θεματικές ενότητες

  1. Το τμήμα των ορόφων στο ξενοδοχείο
  2. Ο όροφος και τα δωμάτια ενός ξενοδοχείου
  3. Μέθοδοι και εξοπλισμός καθαρισμού
  4. Καθαριότητα και τακτοποίηση δωματίου ξενοδοχείου
  5. Φυσικός έλεγχος στο χωρο ευθύνης
  6. Βασική ξενοδοχειακή ορολογία

 

Στους συμμετέχοντες του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης ενώ όσοι επιθυμουν θα έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης και να αποκτήσουν το πιστοποιητικό Certified Professional Housekeeper by ACTA

Κόστος Συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 280,00€

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας:

Λάρισα: Τηλ. 2410 554026, οδός Παλαιολόγου 19 (πλατεία ΟΣΕ) Υπεύθυνη κα Κορδελά Ελευθερία.