Ισπανικά Tapas & Pinxtos

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα αναλυθούν λεπτομερώς η φιλοσοφία των Tapas/Pinxtos bar στην Ισπανία, η διαφορετικότητα τους ανά περιοχές και οι τρόποι που σερβίρονται σε κάθε μία από αυτές. Θα δοθεί έμφαση στις άριστες πρώτες ύλες, στην προσεγμένη εμφάνιση των προϊόντων, και ιδιαίτερα στη λεπτομέρεια και την παρουσίαση της Ισπανικής γαστροκουλτούρας των Tapas και τη σύνδεση τους µε τη φιλοσοφία του τσίπουρου µε μεζέ. Θα παρουσιαστούν πρωτότυπες συνταγές για τα ελληνικά δεδομένα, που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον του συμμετέχοντα.

Απευθύνεται σε σπουδαστές και εργαζόμενους που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμό και της εστίασης.

Εφαρμόζοντας είτε απλές είτε σύνθετες συνταγές οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να τα παρασκευάζουν και να τα σερβίρουν σε πολυσύχναστους χώρους εστίασης με κρύα κουζίνα π.χ. bar ή ολοκληρωμένα μενού όπως εστιατόρια και κουζίνες ξενοδοχείων ή ακόμη και σε μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα.

Τέλος, με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα γνωρίζουν τη φιλοσοφία των Tapas και των Pinxtos παρασκευάζοντας παραδοσιακές και μοντέρνες συνταγές της Ισπανικής κουζίνας.

 

Ημερομηνίες Υλοποίησης: Βόλος, Τετάρτη 20/3/2019 ώρα 12:00

Διάρκεια: 5 ώρες

Θεματικές Ενότητες

  • Φιλοσοφία Tapas/Pinxtos
  • Pinxtos για bar χωρίς κουζίνα
  • Παραδοσιακά Tapas/Pinxtos για μικρές κουζίνες
  • Μοντέρνα Tapas/Pinxtos για μικρές κουζίνες
  • «Πάντρεµα» Tapas µε τον Βολιώτικο μεζέ

 Παρασκευές

  • Αγκινάρες µε αντζούγιες και μαγιονέζα 
  • Ντοµάτα Carpaccio µε κατσικίσιο τυρί
  • Ζαµπόν µε σπαράγγια και μαγιονέζα μουστάρδας
  • Γαύρος μαρινάτος µε πέστο ροκάς σε φρυγανισμένο ψωμί
  • Αρνίσια παιδάκια σε κρουστά αυγού
  • Ισπανική Τορτίγια (ομελέτα)
  • Αυγά γεμιστά µε τόνο
  • Χοιρινά παϊδάκια µε καπνιστή πάπρικα και σκόρδο
  • Σκουμπρί σαβορο
  • Χταπόδι Carpaccio µε λάδι τρούφας και χαβιάρι βαλσάµικου
  • Πατατοσαλάτα µε τόνο και πράσινο µήλο
  • Ρεβίθια µε τσορίθο και κατσικίσιο τυρί
  • Χόρτα τσιγαριαστά µε µπούκοβο και καλαµάρι σοτέ µε λάδι άνηθου

 

Κόστος Συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 80€

Εκπαιδευτής

Ο Μίλτος Αρµένης µε καταγωγή από την Κέρκυρα από τον πατέρα του και από την Ανδαλουσία από τη μητέρα του, συνεργάστηκε 9 χρόνια στο εξωτερικό με διακεκριμένους σεφ, επέστρεψε στην Ελλάδα το 2016, όπου και βραβεύτηκε µε Βραβείο ελληνικής κουζίνας 2016 και βραβείο ταλαντούχου σεφ για το 2016 από το θεσμό των χρυσών σκούφων και με βραβείο ελληνικής κουζίνας 2018. Η κουζίνα του χαρακτηρίζεται ελληνική δημιουργική µε καθαρές επιρροές από τις µνήµες του και τα βιώματα του.

Δήλωση Συμμετοχής

Κατεβάστε την Δήλωση Συμμετοχής ΕΔΩ και αποστείλλετέ την με email στο plus@dimitra.gr 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας:

Βόλος: Τηλ. 24210 38333, οδός Φερρών 65, Υπεύθυνη κα Μαστρονικολή Ελένη