Back

2ο Ενημερωτικό Δελτίο, Μάιος 2023

από σύγχρονη σε ασύγχρονη μάθηση, καθώς και τα συστήματα πιστοποίησης και το τρέχον στάδιο του έργου. Αυτή η διά ζώσης συνάντηση επέτρεψε στους εταίρους να συνεργαστούν αποτελεσματικά και να αναπτύξουν ένα συγκεκριμένο σχέδιο για τις επόμενες εργασίες.

Ενημερώσεις για το έργο

Αποτέλεσμα έργου 1 – Μεθοδολογικό Πλαίσιο για τη Μετατροπή (παραδοσιακού) Εκπαιδευτικού Υλικού σε Ασύγχρονη Ηλεκτρονική Μάθηση

Το Πλαίσιο έχει πλέον οριστικοποιηθεί ως το Μεθοδολογικό Πλαίσιο Κατευθυντήριων Γραμμών για τη Μετατροπή του υλικού. Στόχος του e-EUPA είναι να προσφέρει μια εναλλακτική μέθοδο μάθησης και πιστοποίησης για το διοικητικό προσωπικό σε τέσσερα διαφορετικά επίπεδα του EQF. Το E-EUPA επιδιώκει να παρέχει την “τελευταία λέξη της τεχνολογίας” της ασύγχρονης ηλεκτρονικής μάθησης για την ανάπτυξη των γνώσεων, των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων που προσδιορίζονται στο πλαίσιο προσόντων που αναπτύχθηκε από προηγούμενο έργο.

Εργασίες σε εξέλιξη

Αποτέλεσμα έργου 2 – Δύο Συστήματα Πιστοποίησης

Αποτέλεσμα έργου 3 – Επικαιροποιημένο Υλικό Eupa για ασύγχρονη ηλεκτρονική μάθηση Αποτέλεσμα έργου 4 – Βιντεοσκοπημένες διαλέξεις για ασύγχρονη ηλεκτρονική μάθηση

 Η σύμπραξη e-EUPA εργάζεται ενεργά τους τελευταίους μήνες στα εξής θέματα:

  • Τη συγχώνευση ορισμένων ενοτήτων, έτσι ώστε το πρόγραμμα να είναι ευκολότερο στη διαχείριση και την πλοήγηση. Πιστεύουμε ότι αυτή η αλλαγή θα κάνει το υλικό μας πιο φιλικό προς τον/την χρήστη/τρια και θα βελτιώσει την εμπειρία μάθησης για τους/τις χρήστες/τριές μας.
  • Την επέκταση της θεματικής για την υγεία και την ασφάλεια, ώστε να ανταποκριθούμε στις νέες προκλήσεις που προκαλεί η πανδημία του ιού covid 19.
  • Την προσθήκη νέας θεματικής ενότητας για περιβαλλοντικά θέματα με έμφαση στην κυκλική οικονομία.
  • Τη μετατροπή των μεθοδολογικών μας εργαλείων σε εργαλεία που μπορούν να εφαρμοστούν μέσω ασύγχρονης ηλεκτρονικής μάθησης. Αυτή η αλλαγή θα επιτρέψει στους/στις εκπαιδευόμενους/ες να έχουν πρόσβαση στο υλικό μας με το δικό τους ρυθμό και το δικό τους πρόγραμμα, γεγονός που πιστεύουμε ότι θα βελτιώσει τη συνολική μαθησιακή τους εμπειρία.
  • Επαναπιστοποίηση των υλικών. 
  • Μετάφραση του υλικού στις νέες γλώσσες της κοινοπραξίας. Στόχος μας είναι να είμαστε σε θέση να παρέχουμε μεταφράσεις σε ορισμένες από τις κύριες γλώσσες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των αγγλικών, γερμανικών, ισπανικών, ιταλικών και ελληνικών. Στόχος μας είναι να μεταφράσουμε το υλικό μας σε πρόσθετες γλώσσες, ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε το πρόγραμμά μας σε ευρύτερο κοινό.
  • Ανάπτυξη ενός προτύπου για τις βιντεοσκοπημένες διαλέξεις.

Διαδικτυακά εργαστήρια και συναντήσεις

Καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου, η σύμπραξη συναντάται διαδικτυακά σε τακτική βάση για να παρακολουθεί την πρόοδο του έργου και να συνεργάζεται σε σχέση με τα αποτελέσματα του έργου. Κατά τη διάρκεια αυτών των εργαστηρίων, συμμετείχαμε σε καταιγισμό ιδεών για να σχεδιάσουμε και να οργανώσουμε το έργο μας. Επικεντρωθήκαμε στην αναθεώρηση όλων των ενοτήτων από το EUPA_NEXT για να τις καταστήσουμε πιο κατάλληλες για το e-EUPA, στη σύνταξη πιθανών νέων ενοτήτων για την υγεία και την ασφάλεια, στον σχεδιασμό της μετατροπής του υλικού σε ασύγχρονη μάθηση, και στην αναθεώρηση των δύο συστημάτων πιστοποίησης.

Επόμενες συναντήσεις

  • Συνάντηση των εταίρων (διαδικτυακά): 25 Μαΐου 2023
  • Διακρατική συνάντηση έργου (διά ζώσης): Σεπτέμβριος 2023, Μάλαγα, Ισπανία.
  • Συνάντηση εργασίας των εταίρων (διά ζώσης): Σεπτέμβριος 2023, Μάλαγα, Ισπανία.

 Μείνετε συντονισμένοι/ες!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας

https://e-eupa.projectsgallery.eu/es/inicio

ή ακολουθήστε την κοινοπραξία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης