Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Ενδυναμώνοντας την Ευρώπη: Το DigitalSkillsWallet σχέδιο ενισχύει τις ψηφιακές ικανότητες σε ολόκληρη την ήπειρο

[Για άμεση έκδοση] – Η κοινοπραξία DigitalSkillsWallet ανακοινώνει με υπερηφάνεια σημαντική πρόοδο και ενημερώσεις καθώς συνεχίζει την αποστολή της να ενδυναμώσει τα άτομα με βασικές ψηφιακές δεξιότητες.

Από την ίδρυσή του πριν από λίγο περισσότερο από ένα χρόνο, το έργο DigitalSkillsWallet έχει αφιερωθεί στην ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος για την αξιολόγηση και την πιστοποίηση των ψηφιακών δεξιοτήτων των χρηστών. Μέσω της αξιοποίησης των Μικρό-πιστοποιητικών, οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να αξιολογούν τις ικανότητές τους, να κερδίζουν πιστοποιήσεις και να τις αποθηκεύουν εύκολα σε ένα ψηφιακό πορτοφόλι για εύκολη πρόσβαση και κοινή χρήση.

Η πρόσφατη τρίτη Διακρατική Συνάντηση του Έργου, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 3-4 Απριλίου, σηματοδότησε ένα κρίσιμο ορόσημο στην πορεία του έργου. Η συνάντηση που φιλοξενήθηκε στα γραφεία της Δήμητρας, παρείχε μια πλατφόρμα για τον συντονιστή και τους εταίρους να επανεξετάσουν την κατάσταση του έργου και να συζητήσουν τα επόμενα βήματα στην ανάπτυξή του.

Υπό την καθοδήγηση του Διεθνούς Πανεπιστημίου Τηλεματικής UNINETTUNO, αυτή η φάση του έργου (Πακέτο εργασίας 2, «Μικροπιστοποιητικά για τους 5 τομείς ψηφιακών ικανοτήτων») επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη μικροπιστοποιητικών για τους 5 τομείς ικανοτήτων που περιγράφονται στο Πλαίσιο Ψηφιακών Ικανοτήτων για τους Πολίτες (DigComp 2.2). Αυτά τα μικροπιστοποιητικά είναι οργανωμένα σε 8 επίπεδα ψηφιακής επάρκειας, σύμφωνα με τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τα κράτη μέλη.

Η κοινοπραξία είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επιτυχή ολοκλήρωση της ανάπτυξης όλων των Μαθησιακών Αποτελεσμάτων και των μικροπιστοποιητικών . Επί του παρόντος, όλοι οι εταίροι βρίσκονται στη διαδικασία οριστικοποίησης των μεταφράσεων στις αντίστοιχες γλώσσες τους, εξασφαλίζοντας την προσβασιμότητα σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, πραγματοποιήθηκαν γόνιμες συζητήσεις σχετικά με τη μελλοντική κατεύθυνση του έργου και τις στρατηγικές για την εξασφάλιση της επιτυχίας του, με ιδιαίτερη έμφαση στην υλοποίηση της διαδικτυακής πλατφόρμας. Ο κύριος στόχος του έργου DigitalSkillsWallet είναι να δώσει τη δυνατότητα στα άτομα να αποκτήσουν, να αξιολογήσουν και να προβάλουν σταδιακά τις ψηφιακές τους δεξιότητες, δίνοντάς τους έτσι τη δυνατότητα να ευδοκιμήσουν στη σημερινή ψηφιακή εποχή.

Καθώς το έργο συνεχίζει να εξελίσσεται, η κοινοπραξία ανυπομονεί να μοιραστεί περαιτέρω ενημερώσεις με τα ενδιαφερόμενα μέρη και το κοινό. Το έργο DigitalSkillsWallet παραμένει προσηλωμένο στον στόχο του να ενδυναμώσει τα άτομα με βασικές ψηφιακές δεξιότητες, συμβάλλοντας έτσι σε μια πιο ψηφιακά γραμματισμένη και ανταγωνιστική Ευρώπη.

Το DigitalSkillsWallet είναι ένα έργο που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+. Έχει διάρκεια 44 μηνών (από την 1η Ιανουαρίου 2023 έως την 31η Αυγούστου 2026) και συντονίζεται από το Κέντρο Εκπαίδευσης & Πληροφορικής Λτδ – EDITC (Κύπρος).

Οι άλλοι εταίροι είναι το Διεθνές Πανεπιστήμιο Τηλεματικής UNINETTUNO (Ιταλία), Theofanis Alexandridis Kai Sia Ee – OMEGATECH (Ελλάδα), Universitatea Dunarea de Jos Din Galati – UDJG (Ρουμανία), Munster Technological University – MTU (Ιρλανδία), Dimitra Ekpaiditiki Simvilitiki Ae – DIMITRA (Ελλάδα), M.M.C Management Center Limited – MMC (Κύπρος) και Cyprus Computer Society – CCS (Κύπρος).

Περισσότερες πληροφορίες και ενημερώσεις διατίθενται στην ιστοσελίδα https://dsw.projectsgallery.eu