Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
Το έργο GreenComp School είναι ένα διαθεματικό πρόγραμμα εκπαίδευσης που στοχεύει στην ανάπτυξη πράσινων δεξιοτήτων και στη δημιουργία μιας νοοτροπίας βιωσιμότητας σε όλους τους συμμετέχοντες του δημοτικού σχολείου, όπως δασκάλους, μαθητές και γονείς. Χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του προγράμματος Erasmus+, το έργο θα διαρκέσει από τον Ιανουάριο του 2023 έως τον Μάρτιο του 2026.

Στο έργο συμμετέχουν φορείς από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ιταλία και τη Σουηδία, όπως το DIMITRA και το University of Thessaly από την Ελλάδα, το Frederick University από την Κύπρο, το University of Perugia από την Ιταλία, και το Folkuniversitetet από τη Σουηδία. Στόχος του προγράμματος είναι να ενισχύσει τις ικανότητες των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων, ώστε να υιοθετήσουν και να ενσωματώσουν μια βιώσιμη νοοτροπία στην καθημερινή τους ζωή. Παράλληλα, επιδιώκεται η ενίσχυση της ικανότητας καινοτομίας στην Ευρώπη μέσω της προώθησης καινοτόμων πρακτικών στην εκπαίδευση.

Μέσα από το έργο θα αναπτυχθούν συμμετοχικές δραστηριότητες και εκπαιδευτικά εργαλεία, τα οποία θα ενσωματώνονται σε διάφορα γνωστικά αντικείμενα, όπως Μαθηματικά, Γεωγραφία και Λογοτεχνία, και θα προωθούν την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Επίσης, θα δημιουργηθεί μια καινοτόμος διαδικτυακή πλατφόρμα με ψηφιακό υλικό που θα είναι προσβάσιμο σε όλους τους συμμετέχοντες, και θα δοκιμαστούν όλες οι δραστηριότητες σε πιλοτικό επίπεδο για την επικύρωση της αποτελεσματικότητάς τους. Τέλος, το έργο στοχεύει στην ευρεία διάδοση των αποτελεσμάτων του, με στόχο την καλλιέργεια της νοοτροπίας αειφορίας σε ένα ευρύτερο κοινό και την ενσωμάτωση των αρχών του GreenComp στα προγράμματα σπουδών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο GreenComp School, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.greencomp-project.com.