Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
Το έργο MAAS (Match, Attach, and Sustain), το οποίο εστιάζει σε καινοτόμες μεθόδους για μεσολαβητές απασχόλησης που υποστηρίζουν επιχειρήσεις τουρισμού, Ουκρανούς πρόσφυγες και άτομα σε αναζήτηση εργασίας, πραγματοποίησε με επιτυχία τη δεύτερη Διακρατική Συνάντησή του (TPM) στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας, στις 27-28 Ιουνίου 2024. Η συνάντηση φιλοξενήθηκε από τη Διεύθυνση Εργασίας της Ισλανδίας (Vinnumálastofnun) και συγκέντρωσε εταίρους από όλη την Ευρώπη για την προώθηση των βασικών ενοτήτων εργασίας του έργου.
Κατά τη διάρκεια της διήμερης συνάντησης, οι συμμετέχοντες συζήτησαν τη διαχείριση του έργου, την ανάπτυξη της πλατφόρμας Κοινότητας Πρακτικής και καινοτόμα εργαλεία για μεσολαβητές απασχόλησης, όπως το εργαλείο παρακολούθησης (eTracking tool) και τον κατασκευαστή χαρτοφυλακίου. Οι συνεδρίες αυτές, με τη συμμετοχή των Δημητρα, Rinova, και Sextaplanta, σηματοδότησαν σημαντική πρόοδο στους στόχους του έργου.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με συζήτηση περί ευρημάτων, εσωτερική αξιολόγηση και προγραμματισμό των επόμενων βημάτων. Παράλληλα, υπήρχαν ευκαιρίες δικτύωσης και πολιτιστικής ανταλλαγής, με ένα ιδιαίτερο δείπνο στο εστιατόριο Ráðagerði και μια εκδρομή στο βόρειο τμήμα της Ισλανδίας.
Χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το έργο MAAS δεσμεύεται να ενδυναμώσει τους μεσολαβητές απασχόλησης με νέες μεθοδολογίες για την ενίσχυση των ευκαιριών απασχόλησης στον τομέα του τουρισμού και την υποστήριξη ευάλωτων κοινοτήτων.
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του έργου: https://www.maas-project.eu/