Back

ΕΦΕΤ – ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Κλείσε Θέση

  • Συνολικές Θέσεις
    100
  • Κρατημένες Θέσεις
    0
  • Κόστος
    €20.00/Άτομο
  • Σύνολο

You must set payment setting!

Login Now

Περιγραφή

Σύμφωνα με τις διατάξεις της Υπουργικής Απόφασης 14708/17-08-07 (ΦΕΚ Β’ 1616), η κατάρτιση των εργοδοτών και εργαζομένων των επιχειρήσεων τροφίμων είναι υποχρεωτική και αποσκοπεί στην διασφάλιση της ποιότητας και της παραγωγής ασφαλών προϊόντων καθώς και στην προστασία του καταναλωτή

Που Απευθύνετε

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε κάθε άτομο μιας επιχείρησης τροφίμων που έρχεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο σε επαφή με τα τρόφιμα και συγκεκριμένα σε εκείνους που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διακινούν τρόφιμα ή ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, τη διάθεση τροφίμων, τη μαζική εστίαση και ζαχαροπλαστική ή είναι εργαστήρια παραγωγής ή μεταποίησης τροφίμων.

Οφέλη

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα έχουν εκπαιδευτεί σε θέματα στοιχειώδους υγιεινής των τροφίμων, έτσι ώστε κατά την εξάσκηση των καθηκόντων τους αφ’ ενός μεν να μην αποτελούν μέσο διακινδύνευσης της ασφάλειας των παραγομένων προϊόντων, αλλά επίσης ούτε με τις ενέργειές τους να την θέτουν σε κίνδυνο

Θεματικές Ενότητες

  • Εισαγωγή στην ασφάλεια τροφίμων.
  • Μικροοργανισμοί και χαρακτηριστικά αυτών.
  • Τροφοδηλητηριάσεις και η παρεμπόδισή τους.
  • Ατομική υγιεινή και συμπεριφορά του χειριστή τροφίμων.
  • Το Εργασιακό Περιβάλλον.
  • Πρακτικές καθαρισμού.
  • Κοινά μιάσματα και έλεγχος αυτών.
  • Νομοθεσία υγιεινής τροφίμων.

Διάρκεια

Η διάρκεια υλοποίησης είναι 10 ώρες σε δύο (2) πεντάωρες συναντήσεις

Κόστος

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 90€ (Περιλαμβάνεται το παράβολο των εξετάσεων 30€)

Πιστοποίηση

Οι εξετάσεις αξιολόγησης των καταρτισθέντων πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής εξέτασης (e-exam). Εφόσον ο εξεταζόμενος ολοκληρώσει με επιτυχία την εξέταση, ο ΕΦΕΤ αποστέλλει στο email του την Βεβαίωση Επιτυχούς Κατάρτισης χειριστών τροφίμων Επιπέδου -1.

Εκπαιδευτές

Ο φορέας μας συνεργάζεται με πιστοποιημένους εκπαιδευτές με εξειδίκευση στην Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων, διασφαλίζοντας μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση για επαγγελματίες του κλάδου τροφίμων και εστίασης.

Τόπος υλοποίησης

Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλος, Τρίκαλα 

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

    Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την πολιτική απορρήτου του παρόντα ιστότοπου
    Θέλω να ενημερώνομαι για μελλοντικά προγράμματα.

    Ημερομηνία Έναρξης

    8:00 πμ

    2 Μαρτίου, 2029

    Finish Time

    5:00 μμ

    23 Δεκεμβρίου, 2030

    Διεύθυνση

    Λάρισα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλος, Τρίκαλα