Back

FoodConscious- Προς την αποτελεσματική διαχείριση των αποβλήτων τροφίμων και την πρόληψη των αποβλήτων τροφίμων στον τομέα της εστίασης

Διάρκεια: 01/11/2022- 31/10/2025 (36 months)
Εταίροι:
  • SGGW, Πολωνία
  • DIMITRA, Ελλάδα
  • TUCEP, Ιταλία
  • INFODEF, Ισπανία
  • SOLSKI CENTER VELENJE, Σλοβενία
Ιστοσελίδα έργου:
Αναθέτουσα Αρχή: Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Πρόγραμμα: ethnika-img   ERASMUS+

Περιγραφή

Ο γενικός στόχος αυτού του έργου είναι να ευαισθητοποιήσει τους ενδιαφερόμενους στον τομέα της εστίασης, να προσδιορίσει τις απαραίτητες δεξιότητες που πρέπει να αναπτύξουν οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι στον τομέα και να τους παράσχει καθοδήγηση σχετικά με το πώς μπορούν να συμβάλουν στη μείωση των αποβλήτων τροφίμων. Παράλληλα, να δημιουργηθεί ένα ισχυρό πρόγραμμα κατάρτισης, ώστε οι μελλοντικοί εργαζόμενοι στον τομέα να γνωρίζουν την ανάγκη μείωσης των αποβλήτων τροφίμων και να εργαστούν για τη βιωσιμότητα του συστήματος τροφίμων, ενώ παράλληλα να ευαισθητοποιηθούν οι καταναλωτές και οι πελάτες στον τομέα της εστίασης.