Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
40 ώρες / 600€

Η ιταλική κουζίνα, μία από τις πιο δημοφιλείς του κόσμου, είναι συνυφασμένη με τη pizza, τα ζυμαρικά και τις κρέπες. Οι ιταλικές σπεσιαλιτέ όμως είναι απαιτητικές σε εξειδικευμένες γνώσεις προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι γευστικό! Μέσα από το σεμινάριο και τα μαθήματα “hands-on”, θα παρασκευάσετε διαφορετικές ζύμες, διαφορετικά είδη πίτσας, ζυμαρικών και κρέπας, και στη συνέχεια θα τα ψήσετε δημιουργώντας κάθε φορά ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα!
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα μάθετε βήμα-βήμα υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένου και με πολυετή εμπειρία εκπαιδευτή όλα τα μυστικά της παρασκευής τους στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις μας, παρέχοντας σας ποιοτικές πρώτες ύλες και όλο τον εξοπλισμό που απαιτείται για τα μαθήματα.

Event Details
Απευθύνεται

Το σεμινάριο είναι 2 επιπέδων στοχευμένο και απευθύνεται σε αρχάριους, σπουδαστές μαγειρικής τέχνης, ερασιτέχνες και λάτρεις της ιταλικής κουζίνας, επαγγελματίες, chef-μάγειρες και σε όσους επιθυμούν να μάθουν τις βασικές και εξειδικευμένες γνώσεις αλλά και να εμβαθύνουν ακόμα περισσότερο στο κομμάτι της πρακτικής εκπαίδευσης.
Στόχος

Στόχος

Στόχος του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να μάθουν και να εξειδικευτούν σε νόστιμες και διαφορετικές δημιουργίες πίτσας, ζυμαρικών και κρέπας.

Διάρκεια

Το σεμινάριο διαχωρίζεται σε 2 επίπεδα. Επίπεδο Αρχαρίων διάρκειας 40 ωρών και Επαγγελματικό επίπεδο διάρκειας επίσης 40 ωρών με δυνατότητα συμμετοχής σε ένα από τα δύο ή και στα δύο. Στο κόστος του σεμιναρίου περιλαμβάνονται η διάθεση υποστηρικτικού υλικού και οι πρώτες ύλες για τις παρασκευές.

Θεματικές ενότητες 1ου Επιπέδου (ΑΡΧΑΡΙΩΝ)

• Η φιλοσοφία της πίτσας
• Πρώτες ύλες
• Τύποι Ζύμης και τρόποι παρασκευής της ζύμης πίτσας
• Τύποι Ζύμης και τρόποι παρασκευής της ζύμης Κρέπας
• Τύποι Φούρνων και τρόποι λειτουργίας
• Ωρίμανση Ζυμαριού
• Τεχνικές Παρασκευής Πίτσας (Napolitana – Romana – Pala – Teglia – Scrocchiarella)
• Προετοιμασία και Παρασκευή Ζυμαρικών
• Πρακτική εφαρμογή

Θεματικές ενότητες 2ου Επιπέδου (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ)

• Πρώτες ύλες
• Ωρίμανση Ζυμαριού
• Τεχνικές Παρασκευής Πίτσας
• Πρακτική εφαρμογή

Βεβαιώσεις-Πιστοποιήσεις

• Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Πιστοποιημένο Κ.Δ.Β.Μ. «ΔΗΜΗΤΡΑ»
• Πιστοποίηση με διεθνή ισχύ από τους Βρετανικούς Οργανισμούς Πιστοποίησης Training Qualification UK /LRN

Κόστος

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 600€

Event Details