Το σεμινάριο ξεκινάει στην αρχή κάθε μήνα
Περιγραφή
Σύμφωνα με τις διατάξεις της Υπουργικής Απόφασης 14708/17-08-07 (ΦΕΚ Β’ 1616), η κατάρτιση των εργοδοτών και εργαζομένων των επιχειρήσεων τροφίμων είναι υποχρεωτική και αποσκοπεί στην διασφάλιση της ποιότητας και της παραγωγής ασφαλών προϊόντων καθώς και στην προστασία του καταναλωτή
Που Απευθύνετε
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε κάθε άτομο μιας επιχείρησης τροφίμων που έρχεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο σε επαφή με τα τρόφιμα και συγκεκριμένα σε εκείνους που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διακινούν τρόφιμα ή ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, τη διάθεση τροφίμων, τη μαζική εστίαση και ζαχαροπλαστική ή είναι εργαστήρια παραγωγής ή μεταποίησης τροφίμων.
Οφέλη
Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα έχουν εκπαιδευτεί σε θέματα στοιχειώδους υγιεινής των τροφίμων, έτσι ώστε κατά την εξάσκηση των καθηκόντων τους αφ’ ενός μεν να μην αποτελούν μέσο διακινδύνευσης της ασφάλειας των παραγομένων προϊόντων, αλλά επίσης ούτε με τις ενέργειές τους να την θέτουν σε κίνδυνο
Θεματικές Ενότητες
- Εισαγωγή στην ασφάλεια τροφίμων.
- Μικροοργανισμοί και χαρακτηριστικά αυτών.
- Τροφοδηλητηριάσεις και η παρεμπόδισή τους.
- Ατομική υγιεινή και συμπεριφορά του χειριστή τροφίμων.
- Το Εργασιακό Περιβάλλον.
- Πρακτικές καθαρισμού.
- Κοινά μιάσματα και έλεγχος αυτών.
- Νομοθεσία υγιεινής τροφίμων.
Διάρκεια
Η διάρκεια υλοποίησης είναι 10 ώρες σε δύο (2) πεντάωρες συναντήσεις
Κόστος
Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 90€ (Περιλαμβάνεται το παράβολο των εξετάσεων 30€)
Πιστοποίηση
Οι εξετάσεις αξιολόγησης των καταρτισθέντων πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής εξέτασης (e-exam). Εφόσον ο εξεταζόμενος ολοκληρώσει με επιτυχία την εξέταση, ο ΕΦΕΤ αποστέλλει στο email του την Βεβαίωση Επιτυχούς Κατάρτισης χειριστών τροφίμων Επιπέδου -1.
Εκπαιδευτές
Τόπος υλοποίησης
Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλος, Τρίκαλα