Στις 25 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά η Εναρκτήρια συνάντηση του Erasmus+ έργου FoodConsious (01/11/2022- 31/10/2025), στο οποίο συμμετέχει ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΔΗΜΗΤΡΑ.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε μία επισκόπηση της προβλεπόμενης πορείας και των οροσήμων του έργου. Περαιτέρω, παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα και τα άμεσα επόμενα βήματα.
Το έργο συντονίζεται από το Πανεπιστήμιο Βιοεπιστημών της Βαρσοβίας (SGGW) και συμμετέχουν εταίροι από την Ελλάδα (ΔΗΜΗΤΡΑ), την Ιταλία (TUCEP), την Ισπανία (INFODEF) και τη Σλοβενία (SOLSKI CENTER VELENJE).
Ο γενικός στόχος του έργου είναι να ευαισθητοποιηθούν οι εργαζόμενοι στον τομέα της εστίασης αλλά και οι καταναλωτές σχετικά με το πώς μπορούν να συμβάλουν στη μείωση των αποβλήτων τροφίμων. Παράλληλα, θα δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα κατάρτισης, ώστε οι εργαζόμενοι στον τομέα να γνωρίζουν την ανάγκη μείωσης των αποβλήτων τροφίμων και να εργάζονται με γνώμονα τη βιωσιμότητα του συστήματος τροφίμων.
Μείνετε συντονισμένοι!